Ik heb genoten van het verhaal en vooral de kennis van Eric en Fiorella.
Wat begon als een ‘nou, eens kijken wat er is’ sloeg al snel om naar ‘ohh, dat is mooi en heel betaalbaar’.
Dus neem de tijd om echt te snuffelen in de grote voorraad en stuur een foto richting thuis, zodat ze kunnen meebeslissen welke van de mooie stukken het wordt!!

Thirza Schraa

Eigenaar fit20 Alkmaar, fit20 Alkmaar

Toen mijn ouderlijk huis verkocht was en de opleverdatum binnen anderhalve maand stond, bleek het een flinke klus te zijn om deze op tijd leeg op te kunnen leveren. Broer in buitenland, zus bij een vliegmaatschappij en beiden enkel een paar dagen om te helpen, viel deze monsterklus in mijn schoot. Het ging om 11 kamers, ieder gevuld met antieke meubels, talloze serviezen en glaswerk, souvenirs uit verre oorden en een ruime muntverzameling. De kelder was ook nog eens gevuld met een ware zilverschat aan dienbladen, bestek en andere zilveren parafernalia. Probeer maar in korte tijd hier een juist adres voor te vinden om te verkopen…

Ik zat met mijn handen in het haar tegen dit uitzoekwerk aan te kijken…

Gelukkig kwam ik de dochter van Eric tegen op de eerste dag van het uitzoeken, die mij wist te vertellen dat er een reddende engel was.

Eric wist voor vrijwel elk onderdeel wel een adres of contact persoon. Door zijn rustige uitstraling en ruime kennis van zaken heeft hij mij enorm weten te helpen. Hierdoor is het huis ruim op tijd leeg gehaald en de opbrengsten op de rekening van mijn moeder gekomen. Zo is haar onderhoud de komende jaren weer gegarandeerd!

Andrea Roëll

Vorig jaar was ik in het Curioséum tijdens een excursie van ons netwerk Vrouwen in Bedrijf afd. Alkmaar.

Wat een leuke ervaring! Ik ben geen museum mens, maar dit was en is toch zo leuk.
Eric, de partner van Fiorella weet er op zo’n bijzondere wijze over te vertellen, dat het een gemiste kans is, wanneer je dit Curioséum níet bezoekt.

En het leuke is, dat ik één art deco vaas kocht voor een mooie prijs en toen ik ontdekte ik er nog een, waar twee andere dames over aan het bakkeleien waren.
U begrijpt het al: de derde, ik dus, liep ermee heen. Nu staan ze in mijn moderne interieur te pronken met en zonder bloemen. Zo mooi!
Ik kan er dagelijks nog met veel plezier van genieten met in mijn achterhoofd de verhalen van Eric over alles wat in het Curioséum staat.

Een bezoek aan dit Curioseum is én voor een curiosa-liefhebber én voor een museumliefhebber een waardevolle must.
Hier komen ook nieuwsgierige mensen aan hun trekken.

Van harte aanbevolen!

Femmy Bakker

Femmy Bakker Uitvaartbegeleiding

Download ons gratis e-book

Blij met je vondst!

in design, antiek en vintage

7 tips om slim in te kopen en miskopen te vermijden.