Onze wens voor jou

Het liefst zouden wij zien dat jij telkens als je thuis komt denkt : “ YES!  Hier wil ik zijn! “
Dat je huis past als een jas, met zijn zithoek, eethoek , rommelhoek en plekken waar iets oogstrelend mooi staat te wezen. Dat dus.

Waarom wensen wij dat?

In de ups en downs van ieder leven komt het voor dat je het even ècht niet meer zitten. 
Dat overkwam mij, Fiorella, bijvoorbeeld toen ik, als 19-jarige au pair voor het eerst van huis was in Brussel, Ik had het niet erg naar mijn zin. Van thuis kreeg ik toen per brief het advies : “als het grote niet lukt, probeer dan te genieten van de kleine dingen”. Dat ben ik gaan doen en ging op zoek naar kleine mooie dingen. Het hielp! Ik ging me beter voelen en kon het weer aan.
En met zoeken naar schoonheid ben ik nooit meer gestopt. De glimlach die het oplevert, het strelende gevoel van “móóói!” .

Toen wij, Eric en Fiorella, ons eerste huis wilden inrichten, gingen we op zoek naar meubels en mooie voorwerpen met een verleden. In die tijd, 40 jaar terug, zocht je in Frankrijk. Na elke vakantie kwamen we thuis met trofeeën.
Later kwam van onze ouders en grootouders het nodige naar ons toe. Dingen die in onze jeugd deel waren van ons dagelijks leven en waarvan we later pas ontdekten, hoe bijzonder ze eigenlijk waren.  Ons huis was al ingericht, dus deden we dingen weg, maakten ruimte, maar toch…

Eric ging naar  antiekmarkten en beurzen om nieuwe eigenaars te zoeken voor wat we zelf niet wilden houden. Hij verkocht goed , maar dat niet alleen, hij kocht ook in. In het begin stootte hij af en toe zijn neus met een miskoop. Hij  leerde, las, keek en informeerde zich. Inmiddels weet hij waarover hij het heeft.

Wij vinden jouw huis belangrijk

Niets is leuker om te zien dan hoe blij een ander is met zijn vondst. Dat is precies de reden waarom wij het Curioséum, een museum waar alles te koop is, zijn begonnen.

Om de verhalen te vertellen, om te laten zien dat jij, dat wij deel zijn van de geschiedenis en de cultuur. Dat dat een plaats heeft in je leven en aanwezig kan zijn in je huis.

Niemand wil leven in een onpersoonlijk huis, dat niets zegt over jou, wie jij bent.
Ga op avontuur en zet de eerste stap.
Lees alvast het e-book ‘Blij met je vondst ‘, of doe de workshop ‘Vind je stijl in Design en Antiek’. 

Download ons gratis e-book

Blij met je vondst!

in design, antiek en vintage

7 tips om slim in te kopen en miskopen te vermijden.